TANDENKNARSEN (BRUXISME)

Ben jij het zat om ’s ochtends wakker te worden met pijn in je kaken en hoofd? Tandenknarsen en kaakklemmen zijn vervelend en kunnen voor veel fysieke ongemakken zorgen. Een spierontspanner behandeling is een goede oplossing om tandenknarsen en kaakklemmen te verhelpen.

WAT IS TANDENKNARSEN?

Bij tandenknarsen (ook wel Bruxisme genoemd) schuif je met veel druk je kiezen en tanden over elkaar, bij kaakklemmen klem je je kiezen heel hard op elkaar zonder te schuiven. Bij veel mensen gebeurt dit ’s nachts en dus onbewust. Het gevolg is voortdurende spanning in je kaken en hoofd. Daarnaast kan tandenknarsen zorgen voor slijtage van tanden of kiezen.

SPIERONTSPANNER BEHANDELING TEGEN TANDENKNARSEN IN AMSTERDAM

Om het tandenknarsen te verminderen, spuit de cosmetisch arts de spierontspanner met een dunne naald in de kaakspier. De hoeveelheid spierontspanner die gebruikt wordt is afhankelijk van de mate van de klachten. Het gevolg is dat de werking van de kaakspier vermindert. Hierdoor zul je de kaken minder aanspannen en is tandenknarsen en kaakklemmen niet mogelijk. Je zult dit merken aan het wegblijven van spanning in de kaken en bijkomende klachten als hoofdpijn. Na de behandeling kun je nog gewoon kauwen, eten en lachen.

HOE LANG WERKT HET?

Het kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren voor de klachten helemaal weg zijn. In totaal blijft deze spierontspanner behandeling 6 tot 12 maanden van kracht. Het is mogelijk dat de klachten daarna niet terugkeren, omdat jouw lichaam eraan is gewend dat je de spier niet langer onbewust aanspant. Zijn de klachten niet verdwenen? Dan is een herhaling van de behandeling de oplossing.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!
Chat openen
💬 Contact us!
NL: Hi! Hoe kunnen we je helpen?
EN: Hi! How can we help you?