DROGE HUID

Een droge huid is erg vervelend. Je krijgt hierdoor sneller last van andere huidproblemen zoals wondjes en acne. Ook kun je last krijgen van jeuk, schilfering, rimpels, eczeem, en een grauwe, doffe huid.

HOE ONTSTAAT EEN DROGE HUID?

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan warm, en vooral heet, water en zeep een grote invloed hebben. Ze zorgen ervoor dat het natuurlijke vetlaagje van je huid verdwijnt. Je lichaam herstelt dit zelf wel via de talgproductie, maar dit is niet altijd voldoende. De talgproductie neemt af als je ouder wordt en de talgproductie verschilt per persoon.

WAT KUN JE ZELF DOEN TEGEN EEN DROGE HUID?

Warm of heet douchten heeft dus een grote invloed op de droogte van je huid. Er zijn nog meer dingen waar je rekening mee kunt houden, zodat je huid niet uitdroogt:

  • Gebruik hydraterende en beschermende cosmeceuticals zoals een melkachtige reiniger, een volle dag- en nachtcrème en hyaluronzuur serums.
  • Zet de verwarming niet te hoog en zorg dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te laag is.

PEELING TEGEN DROGE HUID

Een fruitzuurpeeling of een enzympeeling is heel effectief tegen een droge huid. De huidtherapeute adviseert je graag over de mogelijkheden.

WAT IS HET RESULTAAT VAN EEN BEHANDELING TEGEN EEN DROGE HUID?

Na een behandeling voelt je huid minder strak aan, hij krijgt zijn natuurlijke glow weer terug. Doordat de vochtbalans wordt hersteld, zal de huid je weer beter beschermen tegen invloeden van buitenaf.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!
Chat openen
💬 Contact us!
NL: Hi! Hoe kunnen we je helpen?
EN: Hi! How can we help you?