VAGINALE PROBLEMEN

Vaginale problemen komen veel voor, maar er wordt zelden openlijk over gesproken. Symptomen zoals vaginale droogheid, jeuk, een branderig gevoel, pijn tijdens geslachtsgemeenschap, pijn bij het plassen, verhoogde drang om te plassen en urineverlies (stressincontinentie), kunnen soms worden veroorzaakt door een afname in de kwaliteit van het vaginale slijmvlies, ook wel bekend als vaginale atrofie. 

Vaginale atrofie
Vaginale atrofie is een natuurlijk proces dat optreedt bij vrouwen na de menopauze, als gevolg van hormonale veranderingen en het verouderingsproces. Zwangerschap en een bevalling kunnen daarnaast bijdragen aan soortgelijke klachten. 

Bovendien zijn veranderingen in de kleur van de schaamstreek en de kwaliteit van de huid veelvoorkomende klachten. De huid rondom en naast de schaamlippen kan verkleuren door blootstelling aan de zon, zonnebank of hormonale veranderingen, wat leidt tot hyperpigmentatie.

Hyperpigmentatie
Daarnaast kunnen kleine ontstekingen ook de huid donkerder maken. Postinflammatoire hyperpigmentatie kan worden veroorzaakt door wondjes, littekens, wrijving, scheren en harsen.

Overbeharing
Overbeharing en ongewenste haargroei zijn eveneens veelvoorkomende klachten, die soms verband houden met hormonale invloeden en modetrends die de voorkeur geven aan een ‘altijd gladde’ look.

WAT zIJN VAGINALE PROBLEMEN?

Vaginale problemen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder:

 • Veranderingen aan de schaamlippen, zoals rimpelingen.
 • Vervorming van de vaginale ingang of een wijder vaginaal kanaal.
 • Verminderde intensiteit van orgasmes.
 • Aanpakken van vaginale droogheid.
 • Verminderd gevoel tijdens het vrijen.
 • Stressincontinentie, waarbij urineverlies optreedt bij inspanning.
 • Vaginale droogheid, wat ongemak kan veroorzaken.

BEHANDELINGEN TEGEN VAGINALE PROBLEMEN

Bij Amsterdam Cosmetic Clinic bieden we verschillende behandelingen tegen vaginale problemen:

 • Happy Intim Peeling by Skin Tech
  HAPPY Intim® Happy Peel is een speciale, medische TCA-peeling (met pijnstilling) om de huid in de anogenitale regio gladder en lichter te maken, te verstevigen en de algehele huidconditie in het gebied te verbeteren.
 
 • Exilis Ultra Femme 360
  De Ultra Femme is een innovatieve, veilige en niet chirurgische ingreep die een breed scala aan vaginale problemen weet aan te pakken. Dit kan zijn op het gebied van veroudering, klachten na een bevalling of op cosmetisch vlak. Zo is de Ultra Femme ook geschikt voor incontinentie. In een korte periode kunt u de vagina weer verjongen, verstrakken en herstellen.
 
 • BBL Forever Bare
  BBL Forever Bare verwijdert ongewenste haren blijvend en pijnloos door het gebied waar de haarfollikels zitten te verwarmen. Tegelijkertijd wordt de bovenste laag van de huid gekoeld. Hierdoor hebben patiënten tijdens en na de behandeling geen branderig gevoel en is de behandeling pijnloos. 
 

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!