pIGMENTATIE

WAT ZIJN PIGMENTVLEKKEN?

Pigmentvlekken zijn gepigmenteerde verkleuringen op je huid. Ze komen met name voor op je gezicht, decolleté en handen. Voorbeelden van hyperpigmentatie zijn: zonneschade, sproetjes, bruine vlekken, ouderdomsvlekken, levervlekken, bruine gepigmenteerde (acne)littekens, melasma. Vaak worden ze veroorzaakt door langdurige of veelvuldige blootstelling aan de zon. Als je ouder wordt kun je ook pigmentvlekken krijgen, dit noemen we ook wel ouderdomsvlekken. Pigmentvlekken kunnen ook andere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld als een wondje herstelt, als restverschijnsel van acne of rondom een litteken. Tijdens een zwangerschap kun je door hormonen pigmentvlekken kunt krijgen. Dit heet ook wel melasma of zwangerschapsmasker.

WAT KUN JE ZELF DOEN BIJ PIGMENTVLEKKEN?

  • Draag altijd, het hele jaar door, een serum met antioxidant én een dagcrème met breedspectrum zonnebrandfactor van SPF 30 of hoger. Dit is ook belangrijk als je (nog) geen last hebt van hyperpigmentatie om te voorkomen dat je ze krijgt.
  • Gebruik daarnaast serums die de pigmentvorming remmen.
  • Voorkom zoveel mogelijk zonblootstelling.
  • Ga nooit onder de zonnebank.

BEHANDELING TEGEN PIGMENTVLEKKEN IN AMSTERDAM

De huidtherapeute kijkt samen met jou hoe we je pigmentvlekken het beste kunnen behandelen. Op die manier leveren we maatwerk en een oplossing die echt effect heeft op jouw huid. In Amsterdam Cosmetic Clinic behandelen we pigmentvlekken met laserbehandelingen en effectieve behandelingen als Dermapen en peelings.

LASERBEHANDELING TEGEN PIGMENTVLEKKEN

Een laserbehandeling is een veilige en effectieve behandeling tegen pigmentvlekken. Het overtollige pigment absorbeert het licht van de Forever Young laser en zet dit om in warmte. De warmte breekt het pigment af en het lichaam kan het pigment dan opruimen. 3-5 sessies kunnen nodig zijn met een interval van 3-4 weken. Daarna kun je volstaan met onderhoudsbehandelingen 1 a 2 keer per jaar. De huidtherapeute bespreekt met jou wat de beste aanpak is.

PEELING TEGEN pIGMENTVLEKKEN

Een peeling is ook een doeltreffende manier om pigmentvlekken aan te pakken. Bij een peeling wordt het bovenste laagje van je huid geëxfoliëerd, oftewel verwijderd. Het pigment wordt hiermee ook afgepeld. Hierdoor kunnen later de voedende en herstellende ingrediënten van andere behandelingen goed en diep doordringen in je huid. Je huid gaat schilferen, dit trekt na een paar dagen vanzelf weg.

WAT IS HET RESULTAAT VAN EEN BEHANDELING TEGEN PIGMENTVLEKKEN?

Bij zowel een laserbehandeling als een peeling tegen pigmentvlekken zie je al snel resultaat. Eerst worden de vlekken donkerder, na een paar dagen valt die donkere huid eraf. De verkleuringen en vlekjes in je huid worden minder of verdwijnen uiteindelijk helemaal. De celvernieuwing in je huid wordt gestimuleerd, waardoor je huid egaler wordt en weer gaat stralen.

Je krijgt een optimaal resultaat als je de behandeling iedere 2 tot 4 weken herhaalt in een serie van 4 behandelingen.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!