ROSACEA

WAT IS ROSACEA?

Bij rosacea heb je een rood gezicht. Ook kunnen er bultjes en puistjes in het gezicht zitten. De mate waarin je klachten hebt wisselt, je kunt er behoorlijk last van hebben. Je kunt je ervoor schamen en liever niet naar buiten gaan. Rosacea komt veel voor, vooral bij vrouwen vanaf 30 jaar met een lichte huid. Gelukkig zijn er goede behandelingen om rosacea aan te pakken.

WAT KUN JE ZELF DOEN TEGEN ROSACEA?

  • Zorg dat er zo min mogelijk zonlicht op je gezicht komt.
  • Gebruik iedere dag, het hele jaar, een breedspectrum zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
  • Gebruik geen normale zeep voor je gezicht, dit irriteert je huid.
  • Vermijd/ga verstandig om met factoren die klachten uitlokken, zoals alcohol, hete dranken, warm en vochtig klimaat/omgeving (sauna, hete douches), gekruid eten en overmatige fysieke inspanning.
  • Speciaal geformuleerde crèmes kunnen helpen de roodheid minder zichtbaar te maken of te camoufleren. Dit betreft milde producten en producten met vitamine C.
  • Zorg goed voor je ogen. Ook als je geen klachten hebt. Bij droge ogen kun je kunsttranen gebruiken.

BEHANDELING TEGEN ROSACEA IN AMSTERDAM

We snappen dat je het vervelend vindt om altijd rode wangen of een rode neus te hebben. Ook zijn vervelende gevolgen als pijn in je huid en droge, pijnlijke ogen niet fijn. Daarom bieden we bij Amsterdam Cosmetic Clinic doeltreffende behandelingen aan tegen rosacea. De huidtherapeute kijkt samen met jou naar de mogelijkheden en stelt een persoonlijk behandelplan op. We bieden kwalitatieve behandelingen tegen rosacea aan met laser en ook peelings en milde cosmeceuticals geven mooie resultaten.

PEELING TEGEN ROSACEA

Een combinatie tussen peelings en laserbehandelingen is het meest effectief als je last hebt van rosacea. We beginnen dan met een chemische peeling. Deze kalmeert de huid en remt de ontstekingen. Wanneer de ontstekingen afgenomen zijn, kunnen we de vaatjes behandelen met de laser.

WAT IS HET RESULTAAT VAN EEN BEHANDELING TEGEN ROSACEA?

Het resultaat van een rosacea behandeling wisselt per persoon en is afhankelijk van de jouw situatie. Vaatjes kunnen direct weg zijn, nog een tijdje hetzelfde blijven of juist tijdelijk donkerder zijn en na verloop van tijd verdwijnen. Gemiddeld zijn 5 tot 7 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Keren de klachten terug na behandeling? Dan is het belangrijk om snel in te grijpen met een nieuwe behandeling.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!
Chat openen
💬 Contact us!
NL: Hi! Hoe kunnen we je helpen?
EN: Hi! How can we help you?