FILLERS

WAT ZIJN FILLERS?

Fillers zijn injectables die meer volume in het gezicht creëren. Je kunt fillers toepassen op verschillende gebieden van het gezicht, zoals:

NATUURLIJKE RESULTATEN MET HYALURONZUUR

Binnen Amsterdam Cosmetic Clinic werken we met de tijdelijke fillers van het merk: “Stylage, Teosyal, Belotero, Radiesse en Restylane”. Deze fillers bestaan uit hyaluronzuur, dat van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur komt voor in verschillende organen en zorgt onder andere voor het vasthouden van water in de huid. Het geeft de huid veerkracht, volume en houdt deze soepel. Als je ouder wordt, neemt de aanmaak van hyaluronzuur af. Dit zorgt voor verslapping van de huid en het ontstaan van rimpels. Ook verliezen de onderhuidse vetzakjes volume en gaan hangen, wat de grote invloed heeft op volumeverlies in ons gezicht. Fillers kunnen de verloren volumes weer aanvullen. Fillers met hyaluronzuur zijn een veilige en natuurlijke oplossing tegen natuurlijke huidveroudering.

FILLERS MET HET STYLAGE KEURMERK

Amsterdam Cosmetic Clinic is officieel erkend door Stylage. Hiervoor ontvingen wij het Stylage keurmerk. Dit wordt uitgereikt aan klinieken die op een veilige en verantwoorde manier werken met de fillers van Stylage.

FILLER PAKKETTEN

Het is mogelijk om verschillende fillers met elkaar te combineren. Wij bieden hiervoor verschillende pakketten aan, zodat we een optimaal effect kunnen bereiken. Wij bieden de volgende pakketten aan:

  • Contouringpakket: jukbeenderen, kin en kaaklijn
  •  V-shape liftpakket: onze signature liquid facelift volgens triangle of youth.
  • Jukbeenderen en kin
  • Opfrispakket: traangoot en jukbeenderen
  • Mooie mond pakket: lippen, neuslippenplooi en/of marionettenlijnen

FILLERS COMBINEREN

Heb jij interesse in een combinatiebehandeling met fillers? Boek dan nu je afspraak. Je vindt alle tarieven op onze prijslijst.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER FILLERS

Hoe lang blijven fillers zitten?

Afhankelijk van hoe vaak je fillers hebt laten spuiten en welk gebied het betreft ligt dat ergens tussen de 6-24 maanden. De werkingsduur bouwt zich op. Hoe vaker je fillers hebt laten spuiten, hoe langer ze mee gaan.

Kan ik allergisch zijn voor fillers?

Hyaluronzuur fillers zijn biocompatibel. Dat houdt in dat ze natuurlijk integreren in de lichaamseigen weefsels zonder schade of een afweerreactie te veroorzaken door je eigen lichaam. Hyaluronzuur is sowieso een lichaamseigen stof, waardoor de kans op een allergische reactie heel klein is.

 
 

Verandert mijn gezicht door botox en fillers?

Door natuurlijke veroudering is het gezicht constant aan verandering onderhevig. Vanaf mid-twintig vindt een drastische afname van de hoeveelheid collageen en elastine plaats in je huid en beginnen de onderhuidse vetkussentjes, die voor mooi natuurlijk volume zorgen in je gezicht, te verdwijnen. Met injectables vervang je de natuurlijke vetkussentjes door natuurlijke filler. Met botox zetten we de spiertjes stil zodat er geen rimpels ontstaan, zo blijft jouw huid er langer egaal uit zien. Botox werkt dus preventief op veroudering. Botox en fillers kun je dus zien als een manier om je eigen identiteit en schoonheid zo lang mogelijk te behouden. Zo blijf jij er langer als jezelf uitzien.

Wordt mijn huid slap als de fillers zijn uitgewerkt?

Nee, fillers hebben geen verslappend effect op de huid. In werkelijkheid is het juist je eigen huid die door natuurlijke veroudering verslapt. Met fillers gaan we dat verouderingsproces tegen zodat jij er zoals jezelf uit blijft zien.

Kan ik fillers laten oplossen?

Ja, dat kan. Bij het oplossen van fillers wordt met een heel dun naaldje een vloeistof ingespoten waar het enzym hyaluronidase in zit. Dit is een lichaamseigen stofje wat hyaluronzuur afbreekt. Hiermee is binnen 24 uur de grootste hoeveelheid filler opgelost. Soms moet deze behandeling meermaals gedaan worden om alle oude filler op te lossen. Na twee weken kun je vervolgens weer nieuwe filler in laten spuiten.

Kan ik fillers laten injecteren als ik permanente fillers heb?

Nee, als de fillers in het gebied zitten dat je wilt laten behandelen is dit niet mogelijk. Heb je bijvoorbeeld permanente fillers in je lippen, dan kunnen we daar geen andere of tijdelijke fillers bij spuiten. Dit kan leiden tot heftige ontstekingsreacties. Je kunt wel naar een specialist gaan om je permanenete fillers te laten verwijderen. Permanente fillers zijn bijvoorbeeld: siliconenolie, bioalcamid, PMMA, aquamid. Sinds 2015 is de toepassing van permanente fillers verboden in Nederland.

Kan ik na een filler behandeling meteen alles doen?

Na de behandeling met fillers kan de huid wat rood of gezwollen zijn en je kunt een blauwe plek krijgen in het geïnjecteerde gebied. Wij doen ons uiterste best om dit effect tot een minimum te beperken. Je kunt de zwelling wat verkoelen met een ijsklontje of een koud kompres. Om zeker te zijn van een optimaal resultaat en om complicaties te voorkomen, is het belangrijk om je aan de volgende adviezen te houden:

  • Ga de eerste 3 dagen niet sporten en voorkom dat je gaat transpireren.
  • Raak het behandelde gebied niet aan in de eerste acht uur na de behandeling. Je mag gezicht ’s avonds wel voorzichtig reinigen met schone handen.
  • Draag geen make-up op de dag van je behandeling.
  •  Vermijd de eerste week gebruik van de sauna of de zonnebank.
  • Gebruik de eerste vier dagen na je behandeling geen aspirine of ibuprofen omdat deze bloedverdunnend werken. Hierdoor kun je blauwe plekken krijgen. Paracetamol mag wel.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!