RIMPELS & HUIDVERSLAPPING

HOE ONTSTAAN RIMPELS EN HUIDVERSLAPPING?

Rimpels en huidverslapping ontstaan als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Collageen en elastine vezels raken beschadigd en nemen af in hoeveelheid. Als gevolg hiervan ontstaan rimpels en groeven. Daarnaast hebben externe factoren, zoals blootstelling aan de zon, een sterke mimiek en gewichtsverlies ook invloed. Zonbeschadiging gaat ook vaak gepaard met pigmentafwijkingen of wel hyperpigmentatie – link naar pigmentvlekken. Er zijn verschillende doeltreffende behandelingen tegen rimpels en huidverslapping.

Blootstelling aan UVB speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van rimpels en huidverslapping, daarom gebruiken we ook wel de term solaire elastose. Ben je benieuwd wat het effect van zonlicht is? Vergelijk bij een ouder persoon eens de huid aan de binnenkant van de bovenarm met het gezicht, de armen. Je ziet dat de huid op de bovenarm nog glad en soepel is, terwijl de andere huid getekend is doorrimpels. Photoaging is een ander woord voor de verandering van je huid als je ouder wordt.

WAT KUN JE ZELF DOEN TEGEN RIMPELS & HUIDVERSLAPPING?

Je kunt je huid zelf beschermen tegen rimpels en huidverslapping.

 • Vermijd blootstelling aan de zon.
 • Bescherm je huid iedere dag met een dagcrème met hoge SPF-factor.
 • Ga niet onder de zonnebank.
 • Eet gezond en gevarieerd.
 • Gebruik cosmeceuticals zoals retinol, glycolzuur en anti-oxidanten.

BEHANDELING TEGEN RIMPELS EN HUIDVERSLAPPING IN AMSTERDAM

Rimpels en verslapte huid geven je een oudere en vermoeide uitstraling. Er zijn verschillende manieren om rimpels te verminderen en je huid te verstevigen. Binnen Amsterdam Cosmetic Clinic bieden wij verschillende mogelijkheden aan:

 • Injectables zoals spierontspanner en fillers
 • Huidtherapie
 • Laserbehandelingen

INJECTABLES TEGEN RIMPELS EN HUIDVERSLAPPING

Injectables zijn doeltreffend en effectief tegen rimpels en huidverslapping. Spierontspanner kan fijne lijntjes glad trekken, fillers maken plooien glad en skinboosters kunnen de huid verstrakken. Lees hier meer over injectables.

HUIDTHERAPIE TEGEN RIMPELS EN VERSLAPTE HUID

Huidtherapie is een effectieve manier om rimpels en verslapte huid tegen te gaan. We bieden hiervoor verschillende behandelingen aan. De huidtherapeute kijkt daarbij altijd naar de huidconditie en stelt een persoonlijk behandelplan op. Behandelingen die we hiervoor gebruiken zijn:

 • Dermabrasie, zoals Hydrafacial
 • Dermapen
 • Peelings
 • Laserbehandelingen zoals IPL en BBL

LASERBEHANDELING TEGEN RIMPELS

Een van de oorzaken van rimpels en verslapte huid is dat er minder collageen en elastine worden aangemaakt door je lichaam. Een laserbehandeling stimuleert de aanmaak van deze lichaamseigen stoffen.

We behandelen verslapte huid met de SkinTyte laser. De huid gaat actief meer collageen en elastine produceren. De behandeling werkt met infrarood en zichtbaar licht. Dit licht verwarmt de dermis terwijl de epidermis gekoeld blijft. Tijdens de behandeling meten we met een laserthermometer de temperatuur van de huid totdat een temperatuur van 38-42 graden is bereikt.

Collageen en elastinevezels worden hierdoor steviger en worden in groten getale nieuw geproduceerd. De aanmaak van nieuwe collageen duurt 6 weken tot 6 maanden.

Na de behandeling voelt de huid strak aan en kan wat rood zijn. Je hebt minimaal 4 behandelingen met een interval van 3-4 weken nodig en het optimale resultaat is zichtbaar na 3 tot 6 maanden.

WAT IS HET RESULTAAT VAN EEN BEHANDELING TEGEN RIMPELS EN EEN VERSLAPTE HUID?

Het resultaat van de behandeling hangt af van jouw huidconditie en de behandeling die je kiest. Ons doel is om jouw natuurlijke schoonheid naar boven te halen en je een gladdere, strakkere en stralende huid te geven.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!