MELASMA (ZWANGERSCHAPSMASKER)

WAT IS MELASMA?

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van pigmentvlekken in je gezicht. Dit wordt ook wel melasma of zwangerschapsmasker genoemd. Melasma bestaat uit gepigmenteerde, vlekkerige verkleuringen die in een vlindervorm op het gezicht (voorhoofd, wangen, slapen, rond de ogen, bovenlip) aanwezig zijn. Melasma ontstaat onder invloed van hormonen en ontstaat niet door blootstelling aan de zon. Zonblootstelling kan de vlekken wel verergeren.

WAT KUN JE ZELF DOEN TEGEN PIGMENTVLEKKEN?

Wees je er bewust van dat de oorzaak van melasma of zwangerschapsmasker ligt in hormonen. Die oorzaak nemen we niet weg met behandelingen. Gebruik je de pil? Bespreek dan met je huisarts of je kunt switchen van anticonceptie.

Het doel van behandelingen is om de klachten te verminderen. Het is daarbij essentieel om onderhoudsbehandelingen te ondergaan, omdat de klachten kunnen terugkeren. Je kunt zelf aanpassingen doen in je leefstijl om het melasma tot een minimum te beperken.

  • Draag altijd, het hele jaar door, een dagcrème met antioxidant én een breedspectrum zonnebrandfactor van SPF 30 of hoger. Dit is ook belangrijk als je (nog) geen last hebt van hyperpigmentatie om te voorkomen dat je ze krijgt.
  • Gebruik daarnaast serums die de pigmentvorming remmen.
  • Voorkom zoveel mogelijk zonblootstelling.
  • Ga nooit onder de zonnebank.

BEHANDELING TEGEN MELASMA IN AMSTERDAM

Pigmentvlekken als gevolg van je zwangerschap zijn goed te behandelen. Binnen Amsterdam Cosmetic Clinic kijken onze ervaren huidtherapeutes naar jouw huid, wensen en de mogelijkheden. We bieden veilige behandelingen aan tegen melasma, zoals laserbehandelingen, Dermapen en peelings. Soms combineren we de behandeling met medische crèmes die cosmetisch arts Saloua voorschrijft. Een goede zonbescherming is heel belangrijk, omdat zonschade melasma kan verergeren.

LASERBEHANDELING TEGEN MELASMA

Bij een laserbehandeling wordt het licht van de BBL Forever Young geabsorbeerd door het overtollige pigment. Daarna wordt dit omgezet in warmte, waardoor het lichaam het pigment op natuurlijke wijze kan afvoeren. Houd er rekening mee dat je geen laserbehandeling kunt ondergaan als je zwanger bent.

PEELING TEGEN MELASMA

Een peeling is een goede manier om melasma te verminderen. Een peeling is een vloeistof met voedende en herstellende ingrediënten. Het pigment wordt hiermee ook afgepeld. Hierdoor kunnen later de voedende en herstellende ingrediënten van andere behandelingen goed en diep doordringen in je huid. Je huid gaat schilferen, dit trekt na een paar dagen vanzelf weg.

WAT IS HET RESULTAAT VAN EEN BEHANDELING TEGEN ZWANGERSCHAPSMASKER?

Met zowel een laserbehandeling als een peeling krijg je een natuurlijk en stralend resultaat. Beide behandelingen stimuleren celvernieuwing. Je krijgt er een egale en stralende huid voor terug! Keren de klachten terug na behandeling? Dan is het belangrijk om snel in te grijpen met een nieuwe behandeling.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Snel en gemakkelijk je afspraak boeken? Dat doe je via onze online agenda!